maandag 31 januari 2011

Roparun (1)


Vandaag de aftrap verzorgt van de ROPARUN voor de lopers van Waterschap Rivierenland. In roparuntermen zijn wij team 242, 'Waterschap Rivierenland, de Waterlopers'. In het pinksterweekend (11 - 13 juni) moet het gebeuren, de hardloopreis van Parijs naar Rotterdam. En dat alles voor het goede doel. Op de website staat het volgende te lezen:


De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Mijn taak is om een team te formeren en fit en getraind aan de start in Parijs te brengen. Ons team is rond, negen hardlopers van het waterschap, dat betekent 1 reserveloper. Omdat ik dat weinig vind, een blessure dient zich snel aan (weet ik uit ervaring), heb ik gezocht naar een 2e reserveloper en gevonden...Nancy zal zich beschikbaar houden als de nood aan de man /vrouw is. Geweldig dat ze dat wil doen.
Tijdens de aftrap vandaag hebben de lopers zich voorgesteld en hun loopervaring en niveau aangegeven, Enkelen moeten nog flink aan de bak om de richtlijn die ik heb gegeven te halen: een 1/2 marathon lopen in 1 uur 50 min. (11,5 k/u). Voor de meeste groep5 lopers een 'piece of cookie', zelfs voor Peter. Maar voorlopig  kunnen de roparunlopers 'de waterlopers' er tegenaan met een door mij gemaakt schema. Hoe zeggen ze het ook al weer in Friesland: 't giet oan! 

Geen opmerkingen: