woensdag 11 maart 2009

Lidingöloppet in Zweden- 'loperswalhalla'

Al langere tijd ben ik gecharmeerd van de Lidingöloppet in Zweden. Lidingo is een eilandje op enkele kilometers van Stockholm. De afstand is 30 km, er kunnen ook andere afstanden worden gelopen (15,10). Dit jaar is de loop op zaterdag 26 september. In de runnersworld dec. 2008 staat er een artikel over Ook in de cikoerier heeft Henk Bruggeman er over geschreven. (Artikelen bij mij op te vragen)

In Runnersworld: 'De hoogste concentratie mooie Vikingmannen en- vrouwen, De zuiverste Zweedse boslucht, de beste organisatie, het meest enthousiaste publiek, en een afsluitende douche met mannen en vrouwen samen. Één van deze beloften kwam niet uit' Is dan zelfs het loperswalhalla niet perfect.

De Lidingöloppet noemt zichzelf de langste cross van de wereld, maar wie vertrouwd is met de modder van vele Vlaamse en Nederlandse crossen, zou dit predikaat niet aan het Zweedse evenement verlenen. De ondergrond varieert van hier en daar wat asfalt, tot grind- en
bospaden. Het is een zware loop door de vele heuvels, hoe dichter bij de finish hoe stijler de hellingen. Voor de snellere en ambitieuze lopers: wie binnen de 2.15 blijft, krijgt een speciale zilveren medaille.
Ik wil hier heel graag gaan lopen, een zweeds avontuur. Het wordt weer eens tijd voor een buitenlands reisje gekoppeld aan een leuke uitdaging. Ik hoop op interesse van een groep ciko-lopers. Zie de enquête.

Geen opmerkingen: